Djokovic in eenzijdige finale naar negende Australian Open-titel

Tennisser Novak Djokovic heeft zijn negende Australian Open-titel gewonnen. De Servische nummer één van de wereld, die nog nooit een finale verloor in Melbourne, was in een gezapige finale véél te sterk voor Daniil Medvedev, de Russische nummer vier van de wereld.

Djokovic schoot als een dolle uit de startblokken en in no-time had hij een 3-0 voorsprong te pakken. Medvedev kwam beter in zijn spel en brak terug, waarna het lang gelijk op ging. Toch ging set één naar Djokovic, nadat Medvedev de bal op het tweede setpoint in het net ramde.

In de tweede set nam Mededev gelijk de service van Djokovic over, maar de Serviër sloeg terug met een dubbele break, serveerde gestaag door en pakte met een derde break simpel de set.

Djokovic had het in de eerste game van set drie weer even lastig, maar dit keer hield hij zijn service en nadat hij Medvedev gelijk brak was de hoop op enige spanning ook wel vervlogen. De Serviër speelde gestaag door en binnen twee uur was de uiterst eenzijdige finale voorbij: 7-5, 6-2, 6-2.