Nederlandse basketballers plaatsen zich voor EK na winst op KroatiŽ

De Nederlandse basketballers hebben zich geplaatst voor het EK, dat volgend jaar in vier landen (Duitsland, Tsjechië, Georgië en Italië) wordt gehouden. Oranje won verassend van topland Kroatië (65-57), dat zich al had geplaatst voor het EK.

Nederland had in het eerste duel tegen Kroatië al goed tegenstand geboden, maar Oranje gaf toen in het vierde kwart een voorsprong weg. Vandaag in Istanbul speelde Nederland opnieuw tegen Kroatië en het waren de Kroaten die het beste van start gingen. Na het eerste kwart leidde Kroatië met acht punten en dat verschil bleef tot de rust staan.

Pas in het derde kwart van de wedstrijd kwam de Nederlandse ploeg langszij Kroatië en vlak voor het einde van het derde kwart nam Oranje dankzij een driepunter van Charlon Kloof een voorsprong. Nederland bouwde in het vierde kwart de voorsprong uit naar zes punten, Kroatië kwam terug tot één punt, maar op het einde van de wedstrijd bouwde Nederland de voorsprong opnieuw uit en won het uiteindelijk met 65-57 van Kroatië.

Door de winst heeft het Nederlands basketbalteam zich net zoals 2015 geplaatst voor het EK.