Woods neemt leiderstrui over van Mollema na ritzege in tweede etappe

De tweede etappe in de Tour des Alpes-Maritimes et du Var is gewonnen door Michael Woods. De Canadees was de beste op het steile slotmuurtje in Fayence. Hij won voor Bauke Mollema en neemt ook de leiderstrui over van de Nederlander.

Deze tweede etappe was een heuvelachtige rit van 168 kilometer met start en aankomst in Fayence, waar de finish lag op het steile muurtje. Zeven renners vormden de kopgroep van de dag en alleen met het werk van Trek-Segafredo zou de kopgroep nooit in aanmerking kunnen komen voor de dagzege. Later zouden ook nog Groupama-FDJ en Ineos Grandiers komen helpen in het peloton, waarna de kopgroep in de laatste tien kilometer werd ingerekend.

Op de Mûr de Fayence moest het gebeuren voor de renners. Op de lastige slotklim van één kilometer met percentages van maximaal 20% was Michael Woods duidelijk de beste. De Canadees zette vroeg zijn sprint in en reed iedereen uit het wiel. Bauke Mollema, de winnaar van de openingsetappe, moest genoegen met een tweede plaats op twee seconden van Woods, waardoor de Canadees ook de leiderstrui overnam van de Nederlander. Jhonatan Narváez legde in dezelfde tijd als Mollema beslag op de derde plaats.

Zondag staat opnieuw een lastige rit in de Tour des Alpes Maritimes et du Var, met in de finale de klim van de Col de la Madone.