Schansspringster Kramer verliest World Cup-leiding na gedoe om COVID-19-tests

Schansspringster Marita Kramer is de leiding in de World Cup kwijt. De 19-jarige in Nederland opgegroeide Oostenrijkse moest door gedoe rondom haar COVID-19-tests beide wedstrijden in het Roemeense Rasnov laten schieten.

Voorafgaand aan de wedstrijd onderging Kramer een sneltest en een PCR-test. De sneltest leverde een negatieve uitslag op, maar werd door de organisatoren niet erkend, terwijl de uitslag van de PCR-test nog niet binnen was: wedstrijd één was daarmee al geen optie meer.

De PCR-test bleek vervolgens ook nog eens positief te zijn, waarna meerdere antigeentests een negatieve uitslag opleverden. Dat was allemaal niet genoeg en tijdens de kwalificatie kreeg Kramer te horen dat ook wedstrijd twee voor haar door het putje gespoeld kon worden.

Kramer vertrok linea recta richting Oostenrijk, komende week hoopt ze gewoon aan de start te staan van het WK in het Duitse Oberstdorf.

Ondertussen profiteerde de Sloveense Nika Kriznar optimaal: met een zege en een derde plek nam ze de World Cup-leiding over van Kramer. De Japanse Sara Takanashi werd tweede op dag één en won de tweede wedstrijd, de Noorse Silje Opseth pakte ook twee podiumplekken: derde en tweede.