Eerste patch voor World of Warcraft: Shadowlands aangekondigd

De eerste patch voor World of Warcraft: Shadowlands heet Chains of Domination. Met Blizzconline, de virtuele conferentie die Blizzard nu houdt in plaats van Blizzcon. De patch wordt ingeluid met een vrij drastische cinematic waarmee de toon al duidelijk wordt gezet.

Eerder lekte ook al een post van Blizzard uit waarin staat wat we kunnen verwachten met de patch. Qua open-world content krijgen we Korthia, een stad vol oude geheimen en een domein dat de Jailer letterlijk de Maw in heeft getrokken. Ook hebben de covenants hun geschillen bijgelegd en bundelen nu hun krachten in een gezamelijke campaign, die zonder twijfel ook voor een groot deel af gaat spelen in Korthia.

Ook is er een nieuwe raid die plaats gaat vinden in Torghast zelf, het centrum van de macht van de Jailer in de Maw. De raid gaat Sanctum of Domination heten en zal 10 bazen bevatten, waaronder de Tarragrue (het monster dat je achtervolgt in de roguelike-versie van Torghast) en Sylvanas Windrunner zelf, die een pact heeft gesloten met de jailer.

Ook komt er zoals traditie is sinds Legion een nieuwe mega-dungeon: Tazavesh, the Veiled Market. Deze dungeon speelt zich af in de bazaar van de mysterieuze Brokers die hun waren aanbieden in Oribos, met als climax een overval op Azeroth zelf waarbij je exotische artefacts steelt. Als kleine toevoegingen krijgen spelers ook een opvolger van de seizoensaffix prideful, nieuwe mounts en pets, cosmetische armor sets rondom de covenants die door elke speler gedragen kan worden, en meer soulbinds en conduits.