Skicrosser Rohrweck boekt eerste World Cup-zege in eigen land

De World Cup skicross in het Oostenrijkse Reiteralm heeft vrijdag weer mooie races opgeleverd. Het parcours was vrij krap en werd gekenmerkt door de scherpe bocht direct voor de finish, waar nogal eens van positie veranderd werd.

Vrouwen
Met Fanny Smith en Talina Gantenbein had Zwitserland zeker niet voor het eerst twee dames in de finale, wereldkampioene Sandra Näslund uit Zweden was er ook bij en het kwartet werd gecompleteerd door de Canadese Courtney Hoffos.

De beste start was voor Näslund en Smith, die vol de strijd aan gingen. De Zweedse verdedigde haar leidende positie met hand en tand...en met succes, want Smith moest genoegen nemen met de tweede plek, net als op het WK. Hoffos completeerde het podium, Gantenbein kwam er niet echt aan te pas.

Mannen
De Fransman Bastien Midol stond in de eindstrijd tegenover de Canadese World Cup-leider Reece Howden, de Zwitser Marc Bischofberger en thuisfavoriet Johannes Rohrweck.

Rohrweck pakte na een fel duel met Howden de leiding, Midol en Bischofberger volgden. Rohrweck hield het vol en pakte na tien jaar en tachtig starts éindelijk zijn eerste World Cup-zege, voor Howden, Midol en Bischofberger.