Mollema pakt eerste rit in Tour des Alpes-Maritimes et du Var

Bauke Mollema heeft de eerste etappe in de Tour des Alpes-Maritimes et du Var gewonnen. Daarmee zorgde de renner van Trek-Segafredo voor de eerste Nederlandse zege van het jaar. Door de zege is Mollema ook de eerste klassementsleider in de Franse rittenkoers.

De eerste etappe in de Tour des Alpes-Maritimes was direct een lastige rit met aankomst heuvelop. Voordat de renners aan de lastige stroken kwam reed er lange tijd een kopgroep van vijf vooruit. De kopgroep nam uiteindelijk ruim zes minuten op het peloton, maar zouden niet in aanmerking komen voor de ritzege.

In de laatste zeventig kilometer moest drie keer de Col de Gourdon, een klim van 7,8 kilometer, worden beklommen en bij de eerste passage was het verschil al meer dan gehalveerd en op de tweede klim waren de vroege vluchters ingerekend door het peloton, waar team Ineos de leiding had.

Na verschillende aanvallen op de slotklim moest een sprint de beslissing brengen in de eerste etappe. Bauke Mollema zette zijn sprint al van veraf aan, maar de Nederlander had zijn inspanning goed ingedeeld en won met één seconde voorsprong op Greg Van Avermaet. Valentin Madouas maakte de top drie vol in de eerste etappe van de Tour des Alpes-Maritimes.