Snowboardcrossers Hämmerle en Moioli winnen in Reiteralm

Na het wereldkampioenschap van afgelopen week zijn de beste snowboardcrossers van de wereld weer verder gegaan in de World Cup. In het Oostenrijkse Reiterarm, nabij Schladming, stond de derde wedstrijd van het door de COVID-19-pandemie ingekorte seizoen op het programma.

Vrouwen
Met Michela Moioli en Raffaella Brutto had Italië in de finale twee ijzers in het vuur, namens Frankrijk was Chloe Trespeuch van de partij en ook de Amerikaanse veterane Lindsey Jacobellis stond in de eindstrijd.

De beste start in de finale was voor Moioli, die Trespeuch en Jacobellis achter zich aan kreeg. Halverwege ging Trespeuch onderuit en Brutto volgde, terwijl Moioli een gat sloeg naar Jacobellis. De Italiaanse won, de veterane pakte eindelijk weer eens een podiumplek en Trespeuch kwam eerder dan Brutto weer op gang om zo plek drie te veroveren.

Mannen
Wereldkampioen Lucas Eguibar uit Spanje plaatste zich met wat duwwerk voor de finale, waarin hij het opnam tegen de Amerikaan Mick Dierdorff, Eliot Grondin uit Canada en thuisfavoriet Alessandro Hämmerle.

In de finale pakte Hämmerle bij de start de leiding, Grondin ging er achteraan, maar Dierdorff viel ook snel aan. Eguibar ging er agressief tegenaan, maar Hämmerle bleef stug op kop rijden. Een late aanval van Eguibar slaagde niet en dus ging de Oostenrijker er met de winst vandoor, voor de wereldkampioen en Dierdorff.

De Nederlandse World Cup-leider Glenn de Blois kwam de achtste finales wel door, maar sneuvelde vervolgens na een foutje in de kwartfinales.