Aliens bakken pannenkoeken voor boer

Dat alle buitenaardse wezens buitengewoon vijandig zijn en ons willen uitroeien, blijkt gelukkig niet geheel waar. Zo heeft een paar aliens voor een Amerikaanse kippenboer een aantal pannenkoeken gebakken. Dit is duidelijk geworden uit een paar geheime luchtmachtdocumenten.

Spil in het verhaal is ene Joe Simonton uit Eagle River, in de Amerikaanse staat Wisconson. De beste man, een kippenboer, zag op 18 april 1961 een vreemd object landen in zijn achtertuin. Volgens hem klonk het geluid van de landing als 'een paar halfzachte banden op nat wegdek'.

Uiteraard ging de boer op onderzoek uit. Buiten trof hij een object aan dat door Simonton werd omschreven als 'twee halve, omgekeerde kommen met twee dikke uitlaten'. Volgens de boer zweefde het ruimtevaartuig boven de grond en werd ineens een deur geopend in het ruimteschip. Er stapten drie anderhalve meter hoge aliens uit die zwarte of donkerblauwe kleding droegen met coltruien en helmen.

Volgens de boer leken de buitenaardse wezens sprekend op Italianen met een leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. Een van de aliens hield een metalen mok met twee handvatten omhoog en bracht deze naar zijn mond, ten teken dat hij dorst had. Simonton, nooit te beroerd om iemand te helpen, ging naar binnen om de metalen beker te vullen met water.

Eenmaal terug kreeg Simonton de gelegenheid naar binnen te gluren bij het ruimteschip. Hier zag hij een buitenaardse kok met een roodgestreepte broek staan, die op een vlamloos fornuis iets aan het bakken was. Om te laten zien dat ze in vrede kwamen, bood de kok de boer vier pannenkoeken met een diameter van zevenenhalve centimeter aan.

Hoewel de buitenaardse pannenkoeken vast overheerlijk hadden gesmaakt, besloot Simonton een van deze baksels achter te houden en naar de Amerikaanse luchtmacht te brengen. Na een grondige analyse bleek de pannenkoek te zijn gemaakt van meel, suiker en vet. Volgens een onlangs verschenen rapport zou de meel naar verluidt een onbekende meelsoort te zijn.

Astronoom J Allen Hynek, die de zaak heeft onderzocht, lijdt het absoluut geen enkele twijfel dat boer Simonton het incident bewust heeft ervaren. Volgens het officiële Air Force-rapport heeft de zaak het stempel 'Onverklaarbaar' meegekregen.