EA kondigt Knockout City aan

Electronic Arts en Velan Studios hebben Knockout City onthuld, een team-based multiplayer game met trefbal-actie. In de game moeten spelers alles leren over gooien, vangen, overspelen en ontwijken.

Knockout City krijgt op release vijf multiplayer-maps, één interactieve omgeving waarin spelers en hun Crew kunnen oefenen, zes soorten ballen, volledig configureerbare personages, cross-play, cross-progression, Street Play met vijf start-playlists, League Play, Private Match en de volledige Street Rank Progression met honderden cosmetische items. In elk seizoen verschijnt er weer gratis nieuwe content, zoals nieuwe maps, modes, ballen, tijdelijke evenementen en nog veel meer. Er zijn allerlei multiplayermodi zoals 3v3, 4v4, free-for-all quick matches in Street Play, competitieve ranked matches in League Play of een gehoste ervaring in een Private Match.

Je kunt je personage aanpassen, variërend van uiterlijk, uitrusting, houding, lichaamstype en kapsel tot een aangepast zweefvliegtuig, KO-effecten en provocaties. Het gaat niet alleen om de speler, maar ook om zijn Crew, en met maximaal 32 vrienden op platforms kunnen spelers hun Crew-naam, logo en banner aanpassen en een aangepast Crew-voertuig kiezen om zich rijdend in de strijd te storten.

Spelers in Europa krijgen dit weekend de kans om het spel op de pc te spelen tijdens de eerste bèta, die dit weekend op 20-21 februari zal plaatsvinden op Origin en Steam. Ook als het spel wordt uitgebracht op 21 mei, krijgen spelers voor een gelimiteerde tijd toegang tot een gratis proefversie. Spelers die tijdens de gratis proefperiode het spel kopen voor €19,99, kunnen al hun vorderingen meenemen en extra cosmetische beloningen ontvangen. Mensen die na de gratis proefperiode tot aanschaf overgaan, kunnen nog steeds al hun vorderingen meenemen.

Knockout City is vanaf 21 mei 2021 verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, pc via Origin en Steam, plus de PlayStation 5 en Xbox Series X|S via backwards compatibiliteit met verbeteringen op het gebied van graphics en prestaties.