Champions League: Porto en Dortmund zetten stap richting kwartfinales

De eerste van vier speelweken in de achtste finales van de Champions League zit erop. Er stonden dinsdag en woensdag bij elkaar vier heenwedstrijden op het programma, volgende week worden de andere vier gespeeld en in maart volgen dan de returns.

Dinsdag kreeg RB Leipzig bezoek van Liverpool, waar tot aan de rust geen enkele goal te noteren viel. Pas in de tweede helft kon er een nul van het scorebord af: Mo Salah opende de score en vijf minuten later tekende Sadio Mané voor de 0-2, waarmee de eindstand al wel bereikt was.

FC Barcelona ontving Paris Saint-Germain en kwam na 27 minuten via een penalty van Lionel Messi op voorsprong in de kraker. Kylian Mbappé trok de stand vijf minuten later al gelijk en halverwege de tweede helft zette hij de Parijzenaren op voorsprong. Huurling Moise Kean zorgde vijf minuten later voor 1-3 en kort voor tijd completeerde Mbappé zelfs zijn hattrick door de 1-4 eindstand binnen te werken.

Woensdag ging Juventus op bezoek bij FC Porto en in het Estádio do Dragão was het na één minuut al raak: Mehdi Taremi tekende voor de 1-0. Ook in de eerste minuut van de tweede helft kon gejuichd worden, want Moussa Marega was trefzeker: 2-0. Federico Chiesa deed in de slotfase nog wat terug, maar kon de nederlaag voor Juventus niet voorkomen.

Tot slot speelde Sevilla in eigen huis tegen Borussia Dortmund, waarbij Suso al snel voor de 1-0 zorgde. Mahmoud Dahoud trok de stand tien minuten later gelijk, Erling Håland bracht Dortmund met twee goals naar een 1-3 ruststand. In de slotfase was Luuk de Jong nog trefzeker voor de Spaanse thuisploeg, maar het bleef bij 2-3.