Heerenveen schakelt Feyenoord uit na knotsgekke kwartfinale, VVV na verlengingen door

VVV en Heerenveen hebben zich geplaatst voor de halve finales van de KNVB Beker. VVV had verlengingen nodig tegen NEC, terwijl Heerenveen leek af te stevenen op uitschakeling tegen Feyenoord, maar draaiden in de laatste tien minuten een 1-3 achterstand om in een 4-3 overwinning.

Heerenveen - Feyenoord
In een rustige helft stond Heerenveen bij rust met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Rami Kaib. De linksback schoot in na een voorzet van Mitchell van Bergen. Feyenoord kwam vlak voor rust nog goed weg nadat een doelpunt van Henk Veerman door de VAR werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust draaide Feyenoord de wedstrijd direct om. Dankzij doelpunten van Bryan Linssen, Steven Berghuis en Lutsharel Geertruida kwamen de Rotterdammers op 1-3, al had Heerenveen bij een stand van 1-1 nog wel een penalty gemist.

Feyenoord had de wedstrijd volledig onder controle totdat Steven Berghuis zijn tweede gele kaart kreeg. In de slotfase gaven de Rotterdammers de wedstrijd volledig uit handen. Benjamin Nygren maakte in de 81e minuut de 2-3, Henk Veerman zorgde in de 87e minuut voor de gelijkmaker en Siem de Jong maakte in de 89ste minuut de winnende treffer, waardoor Heerenveen nu tegen Ajax in de halve finale speelt.

NEC - VVV
VVV zorgde in de eerste helft voor het meeste gevaar en de Venlose VV kwam ook terecht op voorsprong. Wie anders dan Georgios Giakoumakis was de doelpuntenmaker voor VVV. De Griekse spits kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten via een verdediger van NEC. Dat was ook tevens de ruststand.

In de tweede helft kon VVV de wedstrijd al vroeg beslissen. Na een lage voorzet van Leon Guwara kreeg Anastasios Donis de kans, maar de Griek miste de bal volledig. Aan de andere kant werd NEC wat dreigender en via een afstandsschot van Elayis Tavsan kwam de eerste waarschuwing van de Nijmeegse ploeg.

Na bijna een uur spelen maakte NEC gelijk. Rangelo Janga draaide weg bij twee verdedigers van VVV en schoot vervolgens raak. Dat de doelpuntenmaker bij zijn actie een VVV-shirtje had vastgepakt, werd door de arbitrage niet gezien. In het vervolg van de reguliere speeltijd kreeg Tavsan op aangeven van Janga de beslissing op zijn schoen, maar hij kon de VVV-doelman niet passeren. Aan de andere kant was Vito de Crooij nog dicht bij een doelpunt.

Op het eind van de eerste verlenging viel de beslissing in deze kwartfinale van het KNVB Beker-toernooi. Giakoumakis was ditmaal de aangever. De Griekse topscoorder in de eredivisie bediende Shabani, die in de korte hoek raak schoot. In de resterende tijd die volgde probeerde NEC het wel, maar tot grote kansen leidde dat niet voor de ploeg uit Nijmegen.