WaterpoloŽrs boeken belangrijke zege op weg naar Spelen

De Nederlandse waterpolomannen hebben op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam een belangrijke overwinning bij kunnen schrijven. Bondscoach Harry van der Meer zag zijn ploeg met 9-8 afrekenen met Roemenië, de tweede zege in drie wedstrijden.

Na de nipte overwinning op Duitsland en de afdroogpartij tegen wereldtopper Kroatië wachtte Roemenië dinsdag. Nederland stond na één kwart met 2-1 voor, kreeg in kwart twee drie Roemeense goals om de oren, maar knokte zich toch terug naar een 4-4 stand halverweg.

Zonder de geblesseerde Jorn Winkelhorst ontstond een thriller, waarin het telkens bij één goal verschil bleef. In de slotfase kwam Roemenië op 7-6 en 8-7 en stopte keeper Marius Tic een tweede Nederlandse strafworp, maar Guus van IJperen bracht de stand kort voor het einde op 8-8.

Dit keer was de Nederlandse keeper de held: Eelco Wagenaar stopte een Roemeense aanval, waarna topscorer Jesse Koopman Nederland met zijn derde goal vier seconden voor tijd de 9-8 overwinning bezorgde.

Nederland speelt nog tegen Frankrijk en Rusland, de top-4 in de groep van zes landen gaat naar de kwartfinales en de top-3 van het OKT gaat naar de Spelen.