Viruswaarheid wrakingsverzoek rechter in Hoger Beroep afgewezen

Viruswaarheid heeft het gerechtshof in Den Haag gewraakt in het proces over de avondklok. Jurist Jeroen Pols van de protestgroep noemde de rechter vooringenomen omdat hij niet het woord kreeg van haar. Willem Engel, het gezicht van Viruswaarheid, ondersteunt de wraking. 'De rechter noemde ons eerst nog Viruswaanzin, en ze hebben enorme haast. Dat duidt erop dat ze de uitspraak willen schorsen. Dit lijkt allemaal vooringenomen.' Zo meldt het AD.

Update 19.01 uur: Zojuist is het wrakingsverzoek van Viruswaarheid tegen de rechter afgewezen. Het hoger beroep zal zo verdergaan.

Update 17:50 uur: Met dank aan Floris Stempel de livestream van deze zitting. Onderbreking tot ca.18.15 uur

Stream weer verwijderd na uitspraak wrakingskamer.

Update 17.25 uur: De wrakingskamer komt zo bijeen. .

Eerdere berichtgeving:

De zaak over het al wel of niet in standhouden van de avondklok was vanmiddag kort na 16.00 uur begonnen, maar kon vrijwel direct weer geschorst worden.

Bij aanvang verliep de zitting al rommelig, Viruswaarheid en de rechter spraken constant door elkaar heen. 'Als partij mag ik dus niks meer zeggen? Ik vind het een hele vreemde gang van zaken', stelde jurist Jeroen Pols van de actiegroep.

De rechter wilde de zitting verder laten gaan en besloot Pols niet aan het woord te laten. 'U mag niks zeggen. Ik bepaal wanneer u het woord krijgt. Ik laat u anders uit de zaal zetten. Als u doorgaat, ga ik de beveiliging halen om u naar buiten te leiden' beet ze de jurist toe.

De zitting is weer geschorst in afwachting van de zitting van de wrakingskamer. Advocaat van de Staat heeft laten weten: 'We willen erop wijzen dat we graag voor 21u het verzoek behandelen'