Wheelie-trekkende motorrijder vlucht voor politie na veroorzaken ongeluk in Dongen

Een motorrijder uit Dongen is zondagavond aangehouden nadat hij een ongeluk had veroorzaakt en de plek van het ongeval verliet. De agenten waren al op zoek naar de motorrijder, nadat er verschillende klachten waren binnengekomen van asociaal rijgedrag. Zo meldt BN de Stem.

De Politie gemeente Dongen plaatste op Facebook het volgende bericht:

'Op zondag 14 februari 2021 omstreeks 16.30 uur, troffen politieagenten een motorrijder aan, op de Beljaartlaan in Dongen. De agenten waren al op zoek naar deze motorrijder, omdat er meerdere meldingen waren ontvangen van asociaal rijgedrag waaronder een wheely.
De collega's wilden de motorrijder laten stoppen, maar deze gaf vervolgens gas om weg te komen. De man veroorzaakte een aanrijding op de Hamsesticht in Dongen en vluchtte opnieuw.

Hierop hebben de agenten de verdachte thuis opgezocht en hem aldaar aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Het is namelijk strafbaar, als iemand die betrokken is geweest bij een ongeval, de plaats van het ongeval verlaat, zonder zich kenbaar te maken. Hij zal hiervoor een proces-verbaal krijgen. Daarnaast zal de man ook nog een proces-verbaal ontvangen voor gevaarlijk verkeersgedrag en er wordt een mededeling gedaan bij het CBR, voor een rijvaardigheidstest.'