FOK! Wat een weer: WEERALARM vanwege ijzel

winterbanner

Het is bewolkt en het regent van tijd tot tijd. Met uitzondering van het zuidwesten kan de neerslag met een nog bevroren ondergrond tot verraderlijke gladheid door ijzelvorming leiden, hiervoor is een WEERALARM van kracht. Het WEERALARM loopt in de loop van de ochtend en het begin van de middag van het westen uit af. In de loop van de middag wordt het van het westen uit overwegend droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 2°C in het uiterste noordoosten tot 7°C in het zuidwesten en zuiden. De wind draait geleidelijk van zuid tot zuidoost naar zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en in de loop van de nacht kan er soms wat lichte regen vallen. Verder komt er vooral in de noordelijke helft van het land nevel en mist voor. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Dinsdag begint bewolkt en nevelig met vooral in het noorden en noordoosten ook (dichte) mist. De mist en nevel zullen in de loop van de dag verdwijnen. Het blijft overwegend bewolkt, maar soms kan de zon even door de sluierbewolking heen schijnen. In de avond trekt een gebied met regen van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot 12°C in het zuiden van Limburg. Nabij grote wateroppervlakken blijft de temperatuur beduidend achter. De zuid- tot zuidwestenwind blijft matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest. (Bron: KNMI)

 

 Er werd afgelopen week veel sneeuw geruimd (Foto: qltel)
Er werd afgelopen week veel sneeuw geruimd (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.