SkiŽr Kriechmayr pakt WK-dubbel met goud op afdaling

Alpineskiër Vincent Kriechmayr mag zich met recht 's werelds beste skiër op de snelle disciplines noemen. De 29-jarige Oostenrijker won in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo het goud op de afdaling, nadat hij eerder ook al de super-G won.

Kriechmayr ging op de lastige Vertigine-piste als eerste naar beneden, maar de vraag was hoe scherp zijn tijd stond: Andreas Sander volgde gelijk na hem en de Duitser, niet echt een van de favorieten, kwam slechts één honderdste te kort om Kriechmayrs tijd te verbeteren.

Dominik Paris naderde in eigen land vervolgens tot op 0,65 seconden en al snel bleek dat Kriechmayr vooral op de lastige Ghedina Jump een flink gat geslagen had. Beat Feuz kwam tot op 0,18 seconden, voor de Zwitserse wereldkampioen van 2017 leverde dat uiteindelijk brons op.

Marco Odermatt startte als achttiende en evenaarde de tijd van Paris, waardoor het duo gedeeld vierde werd. Verder kwam er niemand meer in de buurt: de Italiaan Christof Innerhofer (+0,90) en de Fransman Nils Allegre (+0,97) bleven als enige nog binnen een seconde van de wereldkampioen.