Eindwinst voor Sosa in Provence, slotrit naar Bauhaus

Ivan Sosa mag zich de eindwinnaar van de Tour de la Provence noemen. De Colombiaan van Ineos Grenadiers kwam niet meer in de problemen tijdens de slotrit, die na een massasprint werd gewonnen door Phil Bauhaus.

De laatste rit in de Franse rittenkoers was een vlakke etappe, maar in de top van het klassement zou er toch een verandering komen. Nadat wereldkampioen Julian Alaphilippe drie bonificatieseconden wist te pakken steeg de Fransman naar de tweede plaats in het algemeen klassement ten koste van Egan Bernal.

Na de eerste tussensprint van de dag liep de rest van de etappe rustig. Er zou een kopgroep wegrijden, waarna de sprintersploegen de controle overnam in het peloton. Ondanks dat de goede samenwerking in de kopgroep werden ze in de finale van de slotrit teruggepakt en kon er gesprint worden voor de overwinning. In die sprint was Phil Bauhaus iets sneller dan tweevoudig ritwinnaar Davide Ballerini. Nacer Bouhanni moest genoegen met een derde plek nadat hij in de sprint lichtjes werd gehinderd door Ballerini.

Sosa won het algemeen klassement voor Alaphilippe en Bernal. Wout Poels eindigde op een knappe vierde plaats. Ook Bauke Mollema reed zich in de top tien van het klassement met een zesde plaats.