Uitslag AZ - sc Heerenveen

AZ heeft vanmiddag goede zaken gedaan in het duel tegen Heerenveen, waar Lasse Schöne zijn debuut maakte. In Alkmaar won AZ met 3-1 van Heerenveen en houdt daarmee zicht op de belangrijke tweede plaats in de eredivisie.

Calvin Stengs opende na een goede aanval de score. De aanvallende middenvelder werkte af na goed voorbereidend werk van Jesper Karlsson. Snel in de tweede helft verdubbelde Teun Koopmeinders vanaf de elf meter de score, nadat Myron Boadu een strafschop versierde.

Schöne bracht de spanning in de wedstrijd weer wat terug. De middenvelder, die deze week transfervrij overkwam, tikte binnen uit een voorzet van Siem de Jong. Tot tien minuten voor het einde mocht Heerenveen hopen op nog een goed resultaat, maar daarna besliste Albert Gudmundsson definitief de wedstrijd.

Door de zege stijgt AZ naar de derde plaats met nog wel vier punten achterstand op PSV, maar de Alkmaarders hebben nog wel een wedstrijd tegemoet ten op zichtte van PSV. Heerenveen blijft op de achtste plaats staan.

AZ

3 - 1

sc Heerenveen

20' Stengs
 47' Koopmeinders(pen)