Biatleet Jacquelin met snelvuur naar nieuwe wereldtitel achtervolging

Biatleet Emilien Jacquelin heeft zich voor het tweede jaar op rij laten kronen tot wereldkampioen op de achtervolging. De Fransman was in het Sloveense Pokljuka met afstand de beste en kwam in de tweede helft nauwelijks nog in gevaar.

Sprintwereldkampioen Martin Ponsiluoma opende de achtervolging, de Fransen Simon Desthieux en Emilien Jacquelin volgden op dik tien seconden en nog eens zo'n tien tellen na dat duo vertrokken de Noren Johannes Dale, Johannes Thingnes én Tarjei Bø en Sturla Holm Lægreid, de Fransman Quentin Fillon Maillet en de Zweed Sebastian Samuelsson.

Bij de eerste schietbeurt ging Ponsiluoma gelijk de fout in: twee strafronden, terwijl Desthieux, Jacquelin, Lægreid, Dale en Johannes Thingnes Bø allemaal foutloos bleven, net als Samuelsson. Jacquelin en Bø sloegen op de ski's vervolgens een gat; de Noor moest dat bekopen met een misser, maar Jacquelin bleef foutloos. Lægreid en Samuelsson deden dat ook en volgden Jacquelin op een seconde of vijftien, met Desthieux en Bø er achteraan.

Jacquelin arriveerde ruimschoots als eerste bij de eerste staande schietbeurt en een fantastisch stukje snelvuur leverde vijf rappe treffers op. Samuelsson en Desthieux bleven foutloos en doken een kleine halve minuut na Jacquelin de ronde in, Lægreid en Bø noteerden één misser. Jacquelin herhaalde zijn fenomenale trucje nog eens: in fantastisch tempo schoot hij ook de laatste vijf schijven omver en dus was de wereldtitel praktisch binnen.

Samuelsson en Bø troffen ook vijf keer doel en op een halve minuut van Jacquelin streden zij om het zilver, want Desthieux moest één keer de strafronde in en kon met Lægreid en Fillon Maillet knokken om plek vier. Jacquelin verdedigde zo op fraaie wijze zijn wereldtitel, Samuelsson wist in de slotfase zowaar Bø te verrassen en pakte het zilver, voor de Noor.