Wereldtitels skicross naar Zweden en Zwitserland

In het Zweedse Idre Fjäll is gestreden om de wereldtitels op de skicross. Dat gebeurde bij behoorlijk lage temperaturen en met een snijdende wind die over het lange parcours trok, met aan het einde de bekende lange rollers en heuvels richting de finish.

Vrouwen
Met Fanny Smith en Talina Gantenbein had Zwitserland twee ijzers in het vuur, Alizée Baron vertegenwoordigde Frankrijk en de van een blessure teruggekeerde Sandra Näslund moest het voor het thuisland gaan doen.

De beste start was voor Näslund; Smith en Baron volgden, Gantenbein haakte al gelijk af. In die volgorde kwamen ze het lange rechte stuk op en ondanks een poging van Baron veranderde dat niet: Näslund bekroonde haar comeback met de wereldtitel in eigen land, voor Smith en Baron.

Mannen
François Place was er voor Frankrijk bij en nam het op tegen thuisheld Erik Mobärg, Alex Fiva uit Zwitserland en de verrassende Brit Oliver Davies. De leiding ging bij de start naar Fiva, terwijl Davies na een goede start wat af leek te haken.

Mobärg dook achter Fiva de volgende bochten in en opende op het rechte stuk de aanval, maar ook Place kwam kijken. De Fransman verschalkte Mobärg, maar pakte Fiva niet meer en dus ging het goud naar de Zwitserse veteraan, voor Place, Mobärg en Davies.