‘Sneeuwpret’ zorgt voor problemen in Hengelo: man richt wapen op kinderen

Een man uit Hengelo heeft zaterdagmiddag een luchtdrukwapen op spelende kinderen gericht. De melder dacht in eerste instantie dat het ging om een vuurwapen, waardoor de politie met kogelwerende vesten op de melding af ging. Het wapen is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Zo meldt Tubantia.

Het is niet duidelijk waarom de man besloot zijn luchtdrukwapen op de kinderen te richten. Waarschijnlijk is er een  sneeuwbal naar hem gegooid.

Op Facebook plaatste Politie Hengelo-Ov het volgende bericht:

'Vanmiddag kregen wij de melding dat er een man uit Hengelo een vuurwapen op kinderen had gericht.
Aanrijdend hebben wij samen een plan gemaakt hoe we deze melding zouden behandelen. Aangezien er sprake was van een mogelijk vuurwapen, trokken wij onze zware vesten aan. Wij gaan er bij dit soort meldingen altijd van uit dat er sprake is van een echt vuurwapen.
Uiteindelijk troffen wij de man aan in zijn woning. Na uitlevering van het vuurwapen bleek het te gaan om een luchtdrukwapen.
De man is door ons aangehouden en er zal proces verbaal worden opgemaakt.
Het luchtdrukwapen is door ons in beslag genomen en zal worden vernietigd gezien de omstandigheden hoe dit luchtdrukwapen gebruikt is.
De sneeuw brengt heel veel plezier met zich mee. Probeer ook een beetje rekening met elkaar te houden, niet iedereen vindt het leuk om een sneeuwbal te ontvangen. Of om sneeuwballen tegen de ruiten van de woning te krijgen.'