Uitslag Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft voor de vierde opeenvolgende keer een uitwedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Na zeges op Heerenveen (1-3), PEC Zwolle (0-2) en RKC (1-2) won het dit keer van Sparta. In Rotterdam wonnen de Limburgers met 1-2 en staan daarmee op een stevige tiende plaats in de eredivisie.

Na ruim 20 minuten kwam Fortuna op voorsprong. Lisandro Semedo scoorde, na voorbereidend werk van Zian Flemming. Danzell Gravenberch maakte voor de thuisploeg snel weer gelijk en dat was ook tevens de ruststand in Rotterdam.

Snel in de tweede helft zorgde Sebastian Polter voor een nieuwe voorsprong voor Fortuna Sittard. Na een goede actie van Mats Seuntjens zorgde de Duitse spits voor de 1-2. Na de voorsprong waren de beste kansen voor de Limburgers, met de beste kans voor Semedo op de 1-3. Sparta mocht nog hopen op een gelijkspel, en kreeg in de slotfase nog de mogelijkheid, maar Laros Duarte kopte over.

Sparta Rotterdam

1 - 2

Fortuna Sittard

31' Gravenberch    23' Semedo
 50' Polter

Gele kaart: Gravenberch, Beugelsdijk, (Sparta Rotterdam), Flemming, Semedo, (Fortuna Sittard)

Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam