Succescoach Ehren stopt na dit seizoen bij HC Den Bosch

Raoul Ehren vertrekt na dit seizoen bij de hockeyvrouwen van Den Bosch. Hij heeft er aan de Oosterplas dan twaalf seizoenen als hoofdcoach op zitten. Ehren gaat zich volledig richten op de Belgische nationale ploeg en heeft zijn contract als bondscoach verlengd tot en met het WK in 2022 (1-17 juli), dat in Nederland en Spanje wordt georganiseerd.

Ehren combineert sinds maart 2019 zijn rol bij Den Bosch met zijn werk bij het Belgisch elftal. Eerst als assistent en sinds afgelopen december als vervanger van de opgestapte bondscoach Niels Thijssen. "Ik wist toen al dat ik moest nadenken over een fulltime functie na het EK van komende zomer", vertelt hij. "En dat heb ik de afgelopen weken ook gedaan. De keuze was zeker niet gemakkelijk."

De 47-jarige coach, die meer dan tweehonderd zeges met de Bossche ploeg boekte, geeft aan nog steeds met veel plezier met het team te werken. "Maar deze uitdaging in België vind ik ook erg mooi. En ik denk dat het nu het moment is om deze kans te pakken. Ik wil samen met België stappen zetten op de wereldranglijst."

Het nieuws kwam voor bestuurslid tophockey Vera Vorstenbosch niet helemaal als een verrassing. "Na zoveel jaar weet je dat vroeg of laat een van de partijen een ander pad kiest. En nu is het moment voor Raoul. We gunnen hem deze stap. Hij is een fantastische coach, die onwaarschijnlijk veel voor de club heeft betekend. Hij verdient niets anders dan een mooi afscheid."

Ehren startte in 2003 als assistent onder Herman Kruis bij Den Bosch. Na één seizoen als hoofdcoach bij het Bredase Push, begon hij in 2009 als coach bij de Bossche vrouwen. Gedurende zijn hele periode bij Den Bosch werd hij dertien keer landskampioen en veroverde hij elf EHCC-titels."Een prachtige tijd, met een geweldige ploeg. Ik hoop dan ook dat we samen kunnen afsluiten met een veertiende titel. Daar gaan we vol voor", besluit Ehren.