Kriechmayr skiet naar wereldtitel op super-G

Alpineskiër Vincent Kriechmayr heeft zich voor het eerst in zijn carrière laten kronen tot wereldkampioen. De 29-jarige Oostenrijker was in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo de beste op de super-G, twee jaar nadat hij al vicewereldkampioen werd.

De wedstrijd begon tamelijk chaotisch: de Oostenrijker Christian Walder én de Zwitsers Loïc Meillard en Mauro Caviezel gingen allemaal op precies hetzelfde punt in de fout, na een bijzonder lastige sprong. James Crawford uit Canada kwam er als eerste doorheen, Kriechmayr ging als vijfde naar beneden en was de eerste die er ook daadwerkelijk goed doorheen kwam.

De tijd van Kriechmayr werd door Alexis Pinturault enigszins benaderd, maar de Fransman strandde op 0,38 seconden. Toch was dat niet genoeg voor zilver, want Romed Baumann stuntte nog bijna door op 0,07 seconden van Kriechmayr te komen, wat de voor Duitsland uitkomende ex-Oostenrijker het zilver opleverde. Pinturault pakte wel brons, hoewel het weinig scheelde: de Canadees Brodie Seger kwam 0,04 tekort voor een enorme stunt en werd vierde.