Skiester Gut-Behrami ťindelijk wereldkampioene

Alpineskiester Lara Gut-Behrami heeft eindelijk een echte kroon op haar indrukwekkende carrière kunnen zetten. De 29-jarige Zwitserse, inmiddels al goed voor dertig World Cup-zeges, pakte in Cortina d'Ampezzo de wereldtitel op de super-G.

Gut-Behrami is in de World Cup al vele jaren succesvol, maar sinds haar WK-debuut in 2009 pakte ze nog nooit een grote titel: drie keer zilver, twee keer brons en één keer olympisch brons vielen haar ten deel. Dit seizoen schittert Gut-Behrami weer als vanouds op de super-G en dat was op de Italiaanse sneeuw te merken.

Mikaela Shiffrin was uiterst indrukwekkend onderweg, maar maakte een grote fout en verloor zo een groot deel van haar voorsprong. De Amerikaanse nam wel de leiding over, maar zag daarna hoe Corinne Suter op hetzelfde punt géén fout maakte, vervolgens veel tijd pakte en 0,13 seconden sneller aan de finish was.

Gut-Behrami kwam kort daarop naar beneden en op haar stond geen maat: ze was 0,34 seconden sneller dan Suter, waarmee het podium uiteindelijk bepaald bleek. Olympisch kampioene Ester Ledecka kwam nog in de buurt, maar de Tsjechische strandde op zes honderdsten van Shiffrin en dus het brons.