Ajax ten koste van PSV naar halve finale KNVB-beker

Ajax heeft woensdag ten koste van PSV de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi bereikt. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 2-1 van PSV dankzij twee goals Sébastien Haller.

Na de dramatische week van Ajax, met het niet inschrijven van Haller en de schorsing van André Onana, begon Ajax sterk aan de wedstrijd tegen PSV. Vanaf de eerste minuut hadden de Amsterdammers PSV onder druk en Ajax kwam dan ook terecht op een 1-0 voorsprong. Na een goede aanval was Haller het eindstation, die met overtuiging raak schoot.

Vijf minuten later maakte de Franse spits ook de 2-0. Paulo Rosario verspeelde slordig de bal op het middenveld, waarna Dusan Tadic de bal op maat gaf op Haller, die vervolgens de bal rustig intikte. Ajax kon de wedstrijd voor de rust beslissen via kansen voor Haller en Edson Álvarez, maar die werden niet benut. Vlak voor rust kreeg PSV ook nog een kans, maar Donyell Malen kon die niet afmaken, waardoor de Amsterdammers met een 2-0 voorsprong de rust ingingen.

Na rust kwam de spanning toch terug. Na een vlotte aanval van de Eindhovenaren, met een combinatie tussen Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren, werkte uiteindelijk Jurriën Timber de bal in de eigen goal. PSV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot grote kansen leidde dat niet. Ajax had met kansen voor Davis Neres en Tadic de 3-1 kunnen maken, maar slaagde daar niet in, waardoor het tot het einde spannend bleef. In blessuretijd viel bijna nog de 2-2 via Dumfries, maar de bal werd nog net voor de lijn weggehaald door Davy Klaassen.