Van Barneveld dagwinnaar op slotdag eerste ronde Q-School

Raymond van Barneveld heeft woensdag de eerste ronde van Q-School goed afgesloten. De vijfvoudig wereldkampioen, die al zeker was van de finaleronde, werd een van de dagwinnaars.

Van Barneveld won in de dagfinale met 6-2 van de Belg Kenny Neyens. In de persoon van Jeremy van der Winkel haalde nog een andere Nederlander de laatste vier. Barney kon vrijuit spelen in het Duitse Niedernhausen, omdat hij via de ranking zich al had gekwalificeerd voor de finaleronde. Hij haalde maandag en dinsdag al genoeg punten om niet meer ingehaald te kunnen worden.

De 53-jarige Hagenaar had woensdag in de eerste ronde een bye en was daarna te sterk voor de Duitser Erwin Ziermeier (6-0), zijn landgenoot Dennie Olde Kalter (6-3), de Litouwer Mindaugas Barauskas (6-1) en Neyens. Hij gooide tegen Olde Kalter met 102,1 punten per drie pijlen het hoogste gemiddelde tot dusver op deze editie van Q-School. 

In de persoon van Jeremy van der Winkel haalde nog een andere Nederlander de laatste vier. Hij won in de dagfinale met 6-4 van Geert de Vos. De Vos mag zich zondag alsnog melden via de ranking. Ook onder meer hebben , Moreno Blom, Wesley Plaisier, Michael Unterbuchner, Dennie Olde Kalter, Kenny Neyens, Chris Landman en Mario Vandenbogaerde zich geplaatst voor de finaleronde.

Van donderdag tot en met zaterdag is de tweede groep aan de beurt, waarbij opnieuw 55 startplekken klaarliggen. Onder meer Jeffrey de Graaf, Ryan de Vreede, Jerry Hendriks, Jimmy Hendriks, Ronny Huybrechts, Christian Kist, Owen Roelofs, Danny van Trijp en Gino Vos komen dan in actie. Zondag tot en met woensdag is dan de finaleronde van de Q-School. 

Ook in Groot Brittannië wordt er gespeeld. Daar waren er woensdag veertig plekken voor de finaleronde. Kevin Painter gaat als dagwinnaar naar de finale. Fallon Sherrock haalde het via de ranking.