Vitesse plaatst zich voor halve finale KNVB Beker dankzij treffer in extra tijd

Vitesse is de eerste ploeg die zich heeft geplaatst voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. In Rotterdam wonnen de Arnhemmers met 0-1 van Excelsior dankzij een doelpunt van Loïc Openda in blessuretijd.

Excelsior kwam in de eerste minuut van de wedstrijd goed weg. Na een spijkerharde overtreding van Brandon Ormonde-Ottewill gaf scheidsrechter Dennis Higler slechts geel aan de speler van Excelsior. De VAR keek nog wel naar de beelden, maar besloot niet in te grijpen. Ook in de tweede helft zat het Vitesse niet mee met de VAR. Een doelpunt van Armando Broja leek Vitesse op voorsprong te zetten, maar het doelpunt van de Arnhemmers werd afgekeurd omdat de bal niet stil lag bij een vrije trap.

Naast de VAR zat het ook in het veld niet mee voor Vitesse. Zowel in de eerste als in de twee helft raakte de nummer drie van de eredivisie eenmaal de paal. Broja deed dat in de eerste helft en in de tweede helft was Openda de ongelukkige. De wedstrijd leek op weg naar een verlenging te gaan, maar alsnog viel de beslissing in de reguliere speeltijd. Na een goede aanval schoot Openda vanuit een lage voorzet binnen.

Door de late goal is Vitesse de eerste halve finalist van de KNVB-bekertoernooi. Woensdag staan Ajax en PSV tegenover elkaar in Amsterdam, donderdag ontvangt SC Heerenveen Feyenoord. NEC - VVV-Venlo werd afgelast en zal volgende week worden ingehaald.