FOK! Wat een weer: koud en zonnig

winterbanner

Vannacht zijn er wolkenvelden, maar in het noorden en zuidoosten ook brede opklaringen. Op de Wadden komt een sneeuwbui voor, elders blijft het droog. In het hele land is het plaatselijk glad door sneeuwresten, mogelijk ook verraderlijk glad door bevriezing van natte weggedeelten en smeltwater. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -5°C onder bewolking tot lokaal -12°C in het (zuid)oosten in opklaringen. De gevoelstemperatuur daalt in het oosten en zuidoosten naar -15 tot -20 graden. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Overdag is het landinwaarts droog en zijn er perioden met zon, maar ook nog enkele wolkenvelden. In het noordelijk kustgebied komen nog wel enkele sneeuwbuien voor. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 0°C op de Wadden tot -4°C in het zuidoosten van het land. De plaatselijke gladheid op binnenwegen houdt aan. Er staat een zwakke tot matige, aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtige noordoostenwind.

In de nacht naar donderdag komen landinwaarts brede opklaringen voor, hierin kunnen enkele mistbanken ontstaan. In het noordelijke kustgebied komen enkele wolkenvelden voor. Het blijft vrijwel overal droog. In het hele land is het plaatselijk glad door sneeuwresten, mogelijk ook verraderlijk glad door bevriezing van natte weggedeelten en smeltwater. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -4°C op de Wadden tot lokaal -17°C in het oosten. De gevoelstemperatuur daalt in het oosten en zuidoosten naar -15 tot -20 graden. De wind is zwak.

Donderdag overdag is het na het oplossen van eventuele mist in de ochtend zonnig en droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 0°C op de Wadden tot -5°C in het (zuid)oosten van het land. De plaatselijke gladheid op de binnenwegen houdt aan. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind. (Bron: KNMI)

 

 Ochtendgloren in Winterswijk  (Foto: _UserName_)
Ochtendgloren in Winterswijk (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.