Turn-based strategy genot in Warhammer 40K: Battlesector

Er is alweer een nieuwe Warhammer 40,000-game aangekondigd. Warhammer 40K: Battlesector is een turn-based strategygame ontwikkeld door Black Lab Games, dezelfde lieden die verantwoordelijk waren voor het goed ontvangen Battlestar Galactica Deadlock. 

Battlesector bestaat uit een singleplayer campaign met 20 missies die inzoomt op de nasleep van de gebeurtenissen uit "The Devastation of Baal", onderdeel van de Space Marine Conquests wat ongetwijfeld bekend in de oren klinkt voor Warhammer-adepten. Verder is er een skirmish-modus aanwezig waarin je kunt spelen als de Blood Angels of de Tyranids. Je kunt je eigen legers samenstellen met eenheden zoals de Sanguinary Priest, de Librarian Deadnought en de Hive Tyrant. Er zitten maar liefst 60 abilities en 50 wapens in het spel.

Gameplaybeelden blijven nog even uit, maar uitgever Slitherine Games heeft aangegeven dat er later vandaag ook gameplay zal verschijnen. Zodra dat online staat zullen we dit bericht voorzien van een update. Warhammer 40,000: Battlesector komt in mei van dit jaar uit voor PC; consoleversies (Xbox One en PlayStation 4) zullen in de zomer van 2021 verschijnen.