Geiger wint generale repetitie voor WK noordse combinatie

De World Cup op de noordse combinatie in het Duitse Klingenthal is afgesloten met een fraaie wedstrijd. Het was alweer de generale repetitie voor het WK dat op 22 februari in Oberstdorf begint, want de tussenliggende wedstrijden in Beijing en Lillehammer zijn geannuleerd.

De rappe Oostenrijker Lukas Greiderer won verrassend het schansspringen en mocht vier seconden voor de minder rappe Japanner Ryota Yamamoto vertrekken. Manuel Faisst uit Duitsland volgde op twaalf seconden, zeven tellen voor de Japanner Akito Watabe, die de snelle Duitser Vinzenz Geiger vier seconden achter zich had. Het gevaar daarachter kwam vooral van de Duitsers Fabian Riessle, Johannes Rydzek en Eric Frenzel, die tussen de 53 seconden en 1:06 minuten na Greiderer vertrokken.

Yamamoto werd al rap bijgehaald door Faisst, Geiger, Akito Watabe en diens broer Yoshito. Laatstgenoemde wapperde er met Yamamoto snel af, voorin voerde vooral Geiger de jacht op Greiderer aan. In de tweede helft van de race haakte Faisst af, Akito Watabe en Geiger sloten met dik drie kilometer te gaan aan bij Greiderer. Watabe haakte aanvankelijk af en Geiger sloeg een beslissend gat, waardoor de Duitser zijn tweede opeenvolgende zege pakte. Watabe haalde Greiderer tóch nog bij en won het sprintje om plek twee.