NFL: Buccaneers met overmacht naar Brady's 7e Super Bowl-winst

De Tampa Bay Buccaneers hebben voor de tweede keer in de geschiedenis van het team de Super Bowl gewonnen, de grote finale van het american footballseizoen. De titel in de NFL ging vorig jaar naar de Kansas City Chiefs, de ploeg die nu overklast werd.

De van de New England Patriots overgestapte legendarische quarterback Tom Brady nam de Buccaneers in eigen stadion aan de hand. Aan het eind van het eerste kwart combineerde hij met zijn jarenlange kompaan Rob Gronkowski voor een 8-yard touchdown pass, halverwege het tweede kwart kwam er een 17-yard touchdown pass op Gronk achteraan: 14-3, want Harrison Butker had voor de Chiefs vanaf 49 yards al raak getrapt.

Butker trapte vanaf 34 yards ook raak (14-6), maar in de laatste seconden van de eerste helft bediende Brady Antonio Brown vanaf één yard: 21-6. Nadat ene The Weeknd voor wat deuntjes zorgde in de rust werd de strijd vervolgd, Butker was vanaf 52 yards trefzeker en hield de hoop van de titelverdedigers levend: 21-9.

Een 27-yard run van Leonard Fournette halverwege het derde kwart zorgde voor 28-9, Ryan Succop trapte 31-9 op de borden vanaf 52 yards. Vervolgens kregen de Chiefs nog wel wat kansen, maar twee prachtige passes van quarterback Patrick Mahomes werden in de endzone om zeep geholpen en een interception van de Buccaneers gooide de boel definitief op slot.

Tampa Bay won met 31-9 en Brady pakte zijn zevende Super Bowl-zege, een absoluut record voor de veteraan.