COVID-19: 2273 nieuwe besmettingen en 25 doden, totaal 1.007.981 en 14.428

LET OP: De besmettingscijfers van vandaag zijn niet representatief aangezien er een groot deel van de teststraten is gesloten in verband met de winterse omstandigheden.

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 2273 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.007.981 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 120 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1492 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 26 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 542 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 48 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 14.428 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Vanaf heden worden ook dagelijks het aantal toegediende vaccins weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.