Eindwinst voor Wellens in Ster van BessŤges, Ganna de beste in tijdrit

Tim Wellens heeft de Ster van Bessèges gewonnen. De Belg van Lotto Soudal begon de laatste etappe, een tijdrit van bijna elf kilometer, met een ruime voorsprong en de eindzege van Wellens zou niet meer in gevaar komen. De ritwinst in de slotrit ging zoals verwacht naar Filippo Ganna. De wereldkampioen tijdrijden won met tien seconden voorsprong.

Filippo Ganna, die zaterdag al een rit won in de Franse rittenkoers, begon als topfavoriet aan de individuele tijdrit en hij zou het ook waar maken. De Italiaanse wereldkampioen op dit onderdeel deed over het 10,7 kilometer lange parcours iets meer dan vijftien minuten en was daarmee tien seconden sneller dan Benjamin Thomas, de verassende nummer twee.

In het algemeen klassement was vooraf duidelijk dat de eindwinst voor Tim Wellens al bijna binnen was. De Belg begon met 44 seconden voorsprong op de nummer twee, maar ook in de tijdrit liet hij zijn goede vorm zien. Van de klassementsrenners noteerde Wellens de beste tijd en won uiteindelijk met 53 seconden voorsprong. Michal Kwiatkowski klom in het algemeen klassement nog naar de tweede plaats, vlak voor Nils Politt.