Zweedse langlaufers eruit gesprint in eigen huis

De World Cup langlaufen in het Zweedse Ulricehamn heeft zondag niet het voor het thuisland gewenste resultaat opgeleverd. De teamsprint in vrije stijl was een mooie kans op minstens één of twee podiumplekken, inclusief een zege, maar die overwinning kwam er niet.

Vrouwen
Met Maja Dahlqvist/Linn Svahn (Zweden-1) en Jonna Sundling/Hanna Falk (Zweden-2) had het thuisland twee van de favorieten in huis in een wedstrijd waar zeven van de tien teams uiteindelijk om de overwinning zouden vechten.

Namens Slovenië was Anamarija Lampic daarin de allersterkste: ze klopte Svahn en de Zwitserse Nadine Fähndrich op de meet en hielp Eva Urevc en zichzelf aan de eerste teamsprintzege ooit. Zweden-1 werd tweede, voor Laurien van der Graaff/Fähndrich (Zwitserland) en Sadie Maubet Bjornsen/Jessie Diggins (VS-1).

Mannen
Beide Noorse teams plaatsten zich niet eens voor de finale, het Franse topteam Lucas Chanavat/Richard Jouve sneuvelde kort voor de laatste wissel doordat Chanavat onderuit ging.

Federico Pellegrino trok de boel in de slotronde uit elkaar en met Francesco de Fabiani pakte hij voor Italië de winst, voor een door zowel Zwitserland-1 als Zwitserland-2 aangemoedigde Roman Furger (SUI-1), in actie komend met Jovian Hediger. Karl-Johan Westberg en Johan Häggström (Zweden-2) pakten ietwat verrassend plek drie, vlak voor het ook al verrassende Tsjechië-1 van Ludek Seller en Michal Novak.