Snowboardster Dekker sneuvelt in achtste finales in Rusland

Snowboardster Michelle Dekker is zaterdag in de achtste finales van de World Cup op de parallelreuzenslalom in Bannoye uitgeschakeld. Jessica Keiser uit Zwitserland was een maatje te sterk voor de Nederlandse, die er vroegtijdig de brui aan leek te geven. Kiki Bedaire de Prairie haalde de knockoutfase niet.

Vrouwen
Het werd een Duits finale in de zuidelijke Oeral, te beginnen met Ramona Hofmeister. Zij rekende af met Tomoka Takeuchi uit Japan, de eerdergenoemde Keiser en landgenote Selina Jörg. Cheyenne Loch schopte het tot de finale door te winnen van de Russische Anastasia Kurochkina, de Zwitserse Julie Zogg en Sabine Schöffmann uit Oostenrijk.

In de finale was Hofmeister van een beter niveau dan Loch, die het niet bij kon benen en tweede werd. Schöffmann voorkwam een geheel Duits podium door in de kleine finale af te rekenen met Jörg.

Mannen
Na de halve finales was een thuisoverwinning al zeker: Dmitry Loginov en Igor Sluev stonden in de finale. Loginov won van landgenoot Andrey Sobolev, de Duitser Stefan Baumeister en de Italiaan Mirko Felicetti, terwijl Sluev afrekende met de Pool Michal Nowaczyk, de Italiaan Maurizio Bormolini en diens landgenoot Edwin Coratti.

Sluev ging in de Russische finale bijna onderuit, waardoor Loginov vrij rustig de zege op kon halen. De Italiaanse strijd om de derde plek werd gewonnen door Felicetti, die net iets sneller was dan Coratti.