Uitslag PSV - FC Twente

PSV heeft thuis simpel gewonnen van FC Twente. In eigen huis wonnen de Eindhovenaren met 3-0 onder meer dankzij twee treffers van Donyell Malen.

FC Twente was in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk met Luciano Narsingh en Queensy Menig, maar het was PSV dat op voorsprong kwam. Donyell Malen was na een half uur alert toen Twente-doelman Joël Drommel de voorzet van Eran Zahavi niet goed wegwerkte. Snel na de 1-0 verdubbelde Zahavi de score. De Israëlische spits werd na een goede aanval bediend door Denzel Dumfries.

Malen besliste de wedstrijd vroeg in de tweede helft definitief. De spits, die zijn honderdste duel voor PSV speelde, maakte met een fraaie actie en prima schot zijn tweede treffer van de avond. Malen was ook nog dicht bij zijn derde doelpunt van de avond, maar ditmaal kon hij Drommel niet passeren.

Even daarvoor moest FC Twente echter al met tien man verder nadat Luka Ilic een rode kaart kreeg. De verdediger maakte een koppende beweging naar Marco van Ginkel.