Ganna soleert naar ritwinst in vierde rit BessŤges

Filippo Ganna heeft zijn klasse al vroeg in het wielerseizoen laten zien. De wereldkampioen tijdrijden reed in de slotfase van de vierde etappe Ster van Bessèges weg uit de kopgroep en kwam vervolgens solo over de meet. In het algemeen klassement veranderde er weinig en heeft Tim Wellens met nog één etappe te gaan de leiderstrui.

Vanuit de start ontstond er al snel een kopgroep van vijf: Ludovic Robeet, Dries de Bondt, Anthony Perez, Alexis Brunel en Filippo Ganna. Het verschil bleef lang rond de twee minuten en het peloton leek alles onder controle te hebben, met drie ploegen die daar het kopwerk verdeelde.

Het verschil tussen de kopgroep en het peloton werd verkleint naar tien seconden, waarna drie (Anthony Turgis, Pierre Latour en Alberto Bettiol) renners de sprong naar voren te maken. Door de nieuwe samenstelling van de kopgroep kreeg de kopgroep nieuwe energie en was de organisatie in het peloton even weg.

Ganna, een van de vijf vroege vluchters, had nog energie over en reed weg bij de overige medevluchters en kwam vervolgens solo aan. Hij won met twintig seconden voorsprong op het peloton, waar Christophe Laporte de sprint van het peloton won voor Pascal Ackermann. Zondag is de laatste etappe in de Franse rittenkoers. Dan is de kans opnieuw groot dat Ganna weer wint, want dan staat namelijk een tijdrit op het programma.