Vierde plek voor schansspringster Kramer in World Cup, eerste zege Kriznar

In Hinzenbach is de eerste van drie World Cup-wedstrijden aldaar voor 's werelds beste schansspringsters vrijdag gehouden. Op de Oostenrijkse schans sprong de Nederlands-Oostenrijkse World Cup-leidster Marita Kramer naar de vierde plek.

In de eerste ronde sprong de ooit zo dominante Japanse Sara Takanashi naar de leiding, op niet al te grote afstand gevolgd door het Sloveense duo Ema Klinec en Nika Kriznar. Marita Kramer volgde op de vierde plek, met de Noorse Eirin Maria Kvandal en Ursa Bogataj uit Slovenië als voornaamste gevaren achter zich.

Voor de finaleronde begon kwam daar echter allemaal wat verandering in: Takanashi's pak voldeed niet aan de regels en de Japanse werd gediskwalificeerd. Bogataj leverde drie plekken in, Kvandal nam de leiding in handen en sprong voorbij Kramer.

Kriznar sprong naar plek één en bezorgde Slovenië zo alvast de winst, die voor haarzelf zou zijn: Klinec werd tweede en greep zo na tien podiumplekken opnieuw naast haar eerste zege, Kriznar won voor het eerst en Kvandal werd derde, voor Kramer.