Bobsleester Humphries hard op weg naar wereldtitel na dag ťťn

In het Duitse Altenberg is vrijdag het wereldkampioenschap bobsleeën van start gegaan. Dat gebeurde met de eerste twee van in totaal vier runs in de tweemansbob bij de vrouwen.

De eerste run leverde gelijk twee grote favorieten op voor de wereldtitel: de Amerikaanse Kaillie Humphries noteerde met remster Lolo Jones de snelste tijd en was 0,13 seconden sneller dan de kersverse juniorenwereldkampioenen Laura Nolte en Debora Levi uit Duitsland.

Hun landgenotes Kim Kalicki en Ann-Christin Strack volgden op 0,29 seconden, met daarachter de Amerikaanse slee van Elana Meyers Taylor/Sylvia Hoffman (+0,38), de Duitse slee van Mariama Jamanka/Vanessa Mark (+0,48) en de Oostenrijkse World Cup-winnares Katrin Beierl met de Nederlands-Oostenrijkse remster Jennifer Onasanya (+0,54).

In run twee behielden Beierl en Onasanya hun positie, Jamanka en Mark kwamen net achter de Oostenrijkse slee én de Roemeense slee van Andreea Grecu terecht. Meyers Taylor en Hoffman waren 0,20 seconden sneller dan Beierl/Onasanya, maar Kalicki en Strack knalden er met 0,49 seconden onderdoor.

Nolte en Levi kwamen 0,09 seconden achter hun landgenotes terecht, maar op Humphries en Jones stond geen maat: de Amerikaanse topslee pakte met 0,34 seconden de leiding en gaat als absolute topfavoriet de tweede en beslissende dag in.