Vandaag op het IFFR (6 februari)

Van 1 t/m 7 februari vind het International Film Festival Rotterdam plaats. Niet alleen in Rotterdam, zoals elk jaar, maar in verband met de lockdown volledig online. We kijken dagelijks even naar wat jij, na een lange thuiswerkdag, misschien zou kunnen gaan kijken als je geen zin hebt in wéér hetzelfde op je vaste streamingdienst.

Vandaag is de laatste dag met nieuwe toevoegingen aan het programma, met niet zo veel nieuwe titels als de vorige dagen, maar we plukken er toch nog even twee onderdelen uit:

Surprise Film

Geef met de Surprise Film de regie uit handen en tast in het duister totdat de film begint. Laat de controle los en het onverwachte toe met de verrassingsfilm, waarover traditiegetrouw de wildste geruchten gaan. Duik zonder verwachtingen het donker in en je weet of je het bij het rechte eind had.

Wordt de spanning je toch te veel? Hier een hint: An der schönen blauen Donau in 1:48'.

De film begint om precies 15.00, dus zorg dat je op tijd 'aanwezig' bent.

El perro que no calla - Ana Katz, 2020, Argentinië, 73 min

Dertiger Sebastian hopt lijdzaam van baan naar baan in dit tragikomische verhaal, dat per scène een sprong vooruit maakt in de tijd. Terwijl hoofdrolspeler Daniel Katz het ongemak mooi invoelbaar maakt, houdt deze zwart-witfilm een aangename balans vast tussen ingevoeld drama en licht absurdisme.

Vanaf vandaag om 19.30 tot dinsdag om 19.30 kun je deze film on demand bekijken, of je kunt precies om 19.30 de 'voorstelling' bijwonen, die wordt gevolgd door een live Q&A.

Je vindt het complete programma voor zaterdag op IFFR.com. Let erop dat je de films 72 uur on demand kunt bekijken en er dus ook voor kunt kiezen een film een dag (of twee) later te kijken.