Vandaag op het IFFR (5 februari)

Van 1 t/m 7 februari vind het International Film Festival Rotterdam plaats. Niet alleen in Rotterdam, zoals elk jaar, maar in verband met de lockdown volledig online. We kijken dagelijks even naar wat jij, na een lange thuiswerkdag, misschien zou kunnen gaan kijken als je geen zin hebt in wéér hetzelfde op je vaste streamingdienst.

Zoals elke dag hebben we vandaag twee kiijktips voor je:

Dead & Beautiful - David Verbeek, 2021, Nederland, Taiwan, 90 min

Om de leegte te vullen, bezorgen vijf steenrijke, verveelde twintigers in een grote Aziatische stad elkaar om beurten een unieke ervaring. Maar na een vreemde nacht ontdekken ze tot hun schrik dat ze in vampiers zijn veranderd. Kunnen ze elkaar nog vertrouwen, in deze slimme variatie op een klassiek genre?

Vanaf vandaag om 19.00 tot maandag om 19.00 kun je deze film on demand bekijken, of je kunt precies om 19.00 de 'voorstelling' bijwonen.

Liborio - Nino Martínez Sosa, 2021, Dominicaanse Republiek, 99 min

Het verhaal begint met een arme boer en eindigt met een volksbeweging. Tijdens een orkaan die in het jaar 1908 het zuiden van de Dominicaanse Republiek teistert, verdwijnt Olivorio (‘Liborio’) Mateo spoorloos. Door zijn familie en dorpsgenoten wordt hij al dood gewaand als hij plotseling weer voor hen staat, teruggekeerd uit de hemel met een missie. Vanaf dat moment brengen zijn profetieën en genezende gaven hem een groeiende groep volgelingen, met wie hij de bergen intrekt om er in volledige vrijheid een commune te stichten.

Vanaf vandaag om 21.00 tot maandag om 21.00 kun je deze film on demand bekijken, of je kunt precies om 21.00 de 'voorstelling' bijwonen, die wordt gevolgd door een live Q&A.

Je vindt het complete programma voor vrijdag op IFFR.com. Let erop dat je de films 72 uur on demand kunt bekijken en er dus ook voor kunt kiezen een film een dag (of twee) later te kijken.