Dupont sprint naar winst chaotische finale Ster van BessŤges

Timothy Dupont heeft de tweede etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. Hij was de snelste in de massasprint na een rit van 154 kilometer, die werd ontsierd door twee grote valpartijen. De Fransman Christophe Laporte werd vijfde en behield de leiderstrui.

De tweede etappe in de Ster van Bességes was een vlakke rit over 154. Met sprinters als Pascal Ackermann, Nacer Bouhanni en Bryan Coquard aan de start werd een massasprint verwacht en die zou ook komen. Op tien kilometer van de streep werd de laatste vroege vluchter teruggehaald en konden de sprinters zich op gaan maken voor een massasprint.

Op drie kilometer was er een eerste valpartij in voorbereiding op de sprint en in de slotkilometer was er nog een valpartij, waarbij verschillende sprinters erbij waren betroken. In de sprint ging Europees kampioen Giacomo Nizzolo ging van ver aan, maar de timing van de Italiaan was niet goed. Timothy Dupont had dat beter in orde en sprintte verassend naar de dagzege in de tweede etappe van de Ster van Bességes. Christophe Laporte werd vijfde en behield de leiderstrui.