Viking-survivalgame Valheim hit op Steam, early access beschikbaar

Sinds eergisteren is de Early Access release van Valheim beschikbaar, een 'meedogenloze exploration/survivalgame in een procedureel-gegenereerde wereld geïnspireerd door Vikingcultuur'. De artstijl zal misschien niet iedereen aanspreken maar als we de eerste (p)reviews mogen geloven zit het verder verdomd goed in elkaar.

Valheim speelt zich af in "de tiende wereld" uit de Noordse kosmonogie, waar allerhande helse schepsels de dienst uitmaken. Taak voor de spelers is om orde op zaken te stellen in dit reusachtige, mysterieuze rijk, en de eeuwenoude rivalen van Odin te verslaan. Je start in het relatief vreedzame centrum van Valheim en wordt beloond voor het verkennen van de omgeving en het overwinnen van de gevaren die er loeren. Verken de omgeving, bouw nieuwe viking strongholds, verzamel resources, plunder andere nederzettingen, upgrade wapens, armor, bouw boten om nog verdere oorden te verkennen, et cetera. Check de trailer hieronder voor een eerste indruk.

Valheim is in Early Access-hoedanigheid verkrijgbaar op Steam voor €16,79. Ontwikkelaar Iron Gate AB heeft nu al een roadmap uitedokterd voor 2021 en het lijkt erop dat ze nog lang niet klaar zijn met het toevoegen van content. Tot op heden zijn de reviews op Steam lovend (overwhelmingly positive uit 1500+ reviews ten tijde van schrijven).