Laporte wint eerste etappe Ster van BessŤges voor Bouhanni

De eerste etappe van de Ster van Bessèges, de eerste etappekoers van het nieuwe wielerjaar in Europa, is gewonnen door Christophe Laporte. De Fransman van Cofidis was in een sprint bergop duidelijk de snelste. Hij won voor zijn landgenoot Nacer Bouhanni. Mads Pedersen werd op twee seconden derde.

Vanuit de start in Bellegarde, waar ook de finish lag, reden drie renners in het eerste deel van de etappe weg uit het peloton. Het drietal kreeg een mooie voorsprong, maar ze zouden nooit kans maken om vooruit te blijven en op tien kilometer van de streep werden ze ingerekend.

In de laatste tien kilometer was er nog een grote valpartij, waardoor het peloton in twee stukken brak. Een groot deel van de renners kon een streep zetten door de etappewinst, maar de meest belangrijke renners zaten vooraan. De sprinters konden  op de lastige strook in stelling worden gebracht en Nacer Bouhanni begon zijn sprint vroeg. Hij verraste daarmee een groot deel van het peloton. Christophe Laporte was wel attent en sprong in het wiel van de voormalig Frans kampioen. Laporte had zijn inspanning goed ingedeeld en won zo de eerste etappe in de Ster van Bessèges. Bouhanni werd tweede, en voormalig wereldkampioen Mads Pedersen legde beslag op de derde plaats, op twee seconden van Laporte.