Google sluit Stadia Games & Entertainment en gaat focussen op platform zelf

Google zal zijn Stadia Games & Entertainment-studio's sluiten en niet langer investeren in exclusieve games buiten de geplande titels op de korte termijn, kondigde het bedrijf aan.

Jade Raymond, de baas van Stadia Games & Entertainment, heeft Google verlaten om andere kansen te benutten, en Google zal het personeel van de studio's helpen nieuwe rollen te vinden en hen te ondersteunen. Nu Stadia Games & Entertainment wordt afgebouwd, zal Google zijn focus verleggen naar het voortbouwen op Stadia’s technologie voor industriepartners en het verdiepen van zijn zakelijke partnerschappen.

"In 2021 breiden we onze inspanningen uit om gameontwikkelaars en uitgevers te helpen profiteren van onze platformtechnologie en games rechtstreeks aan hun spelers te leveren", aldus Phil Harrison, vice-president en algemeen manager van Stadia. "We zien een belangrijke kans om samen te werken met partners die op zoek zijn naar een game-oplossing die allemaal is gebouwd op de geavanceerde technische infrastructuur en platformtools van Stadia. We geloven dat dit de beste manier is om Stadia uit te bouwen tot een duurzaam bedrijf voor de lange termijn dat de industrie helpt groeien."

Harrison voegde toe: "We zijn toegewijd aan de toekomst van cloudgaming en zullen ons steentje blijven bijdragen om deze branche vooruit te helpen. Ons doel blijft gericht op het creëren van het best mogelijke platform voor gamers en technologie voor onze partners, om deze ervaringen voor mensen overal tot leven te brengen."

Huidige en toekomstige Stadia-gebruikers kunnen dus games blijven spelen op Stadia en nieuwe titels van andere uitgevers zullen op het platform blijven verschijnen.

Google Stadia