Open-world survivalgame The Day Before aangekondigd

De kleine Russische ontwikkelstudio Fntastic heeft een nieuwe survival-MMO aangekondigd, genaamd The Day Before. De game toont erg veel overeenkomsten met (onder andere) The Division, DayZ en The Last of Us.

In de aankondigingstrailer zien we twee spelers die in een ogenschijnlijk verlaten stadsdeel aankomen om materialen en voedsel te zoeken. De trailer ziet er erg goed verzorgd uit, met wat aandacht voor verkennen, looten, autorijden en vuurgevechten. Ook grafisch oogt het best puik voor een open-wereld game.

Naast de enthousiaste reacties op de trailer zijn ook veel mensen sceptisch, te meer omdat dergelijke indrukwekkende announcement trailers wel vaker langskomen waarna er een halfbakken product verschijnt dat nog niet in de verste verte overeenkomt met hetgeen werd beloofd in de trailer. Of games belanden vervolgens in een eindeloze Early Access-hel. Verder hebben zowel de ontwikkelaar als de uitgever weinig indrukwekkende CV's, in ieder geval op het gebied van grootschalige (pc-)titels.

Desalniettemin een interessante titel om te volgen voor genre-liefhebbers. Volgens een beschrijving moet de game al in het tweede kwartaal van dit jaar uitkomen. Daarbij is niets gezegd over eventuele early access-versies of bètaversies.