Indrukwekkende Riiber sprint naar eindwinst Seefeld Triple

In het Oostenrijkse Seefeld is zondag de Seefeld Triple afgesloten, de driedaagse etappewedstrijd in de noordse combinatie. Na etappes met vijf en tien kilometer langlaufen stond er in de slotetappe vijftien kilometer op het programma, een zeldzaam lange afstand op de combinatie.

Het schansspringen leverde de dominante Jarl Magnus Riiber weer ruimschoots de eerste startpositie op voor het langlaufen: Akito Watabe mocht 38 seconden na de Noor vertrekken en was daarmee de enige die binnen een minuut bleef, hoewel de rappe Fin Ilkka Herola het met 1:08 minuten ook niet verkeerd deed.

Het Oostenrijks toptalent Johannes Lamparter vertrok ietwat eenzaam op 1:25 minuten, met in de achtervolging het ijzersterk langlaufende Duitse trio Eric Frenzel, Vinzenz Geiger (beiden +1:54) en Fabian Riessle (+2:05). De rest zat er te ver achter, hoewel de snelle Duitser Johannes Rydzek vanaf 2:39 minuten met wat mazzel nog een kansje had op het podium.

Op de langlaufski's werkte Herola zich gestaag naar Watabe, waarna het duo alsmaar dichter in de buurt van Riiber kwam. Met zo'n vier kilometer te gaan was het gat ineens dicht en ging er een trio aan de leiding, op een kleine minuut gevolgd door Lamparter en het Duitse treintje dat hem inmiddels al ruimschoots bij had gehaald.

In de laatste halve kilometer probeerde Herola de aanval te plaatsen, maar Riiber leek te pareren en zette de eindsprint in. Dat bleek toch teveel voor de rest: Riiber won net als vorig jaar de Triple, Herola en Watabe waren terecht ook blij met hun tweede en derde plek, terwijl Frenzel landgenoot Geiger klopte in de sprint om plek vier.