'Ajax huurt Idrissi van Sevilla, Promes op weg naar Spartak Moskou'

Ajax heeft volgens de Telegraaf en VI zondagavond een akkoord bereikt met Sevilla over de huur van Oussama Idrissi. De Amsterdammers huren de 24-jarige buitenspeler voor de rest van het seizoen met een optie tot koop. Idrissi moet de vervanger worden van Quincy Promes, die op weg is naar Spartak Moskou.

Zondagavond werd in de Johan Cruijff ArenA de laatste hand gelegd aan de huurtransfer van Idrissi. Marc Overmars, de directeur voetbalzaken Ajax, rondde de laatste details af voor de komst van Idrissi. Volgens VI heeft Ajax een optie tot koop bedongen bij Sevilla.

Promes lijkt op weg naar de uitgang bij Ajax. Volgens de Telegraaf vertrekt de buitenspeler voor tussen de 7,5 miljoen en 10 miljoen euro naar Spartak Moskou, waar hij in het verleden ook speelde.

Zaterdag kwamen de geruchten dat Ajax bezig was met Kamal Deen Sulemana, maar de deal is te gecompliceerd en de tijd te kort om de Ghanees nu te strikken. Waarschijnlijk waagt Ajax in de zomer een nieuwe poging om de 18-jarige Ghanees vast te leggen.